Sport- en spelmiddag op De Goede Zorg

De Goede Zorg kleurt oranje! Woensdag 8 mei stond in het teken van de jaarlijkse sport- en spelmiddag op Woonzorgboerderij De Goede Zorg, met als thema ‘de koningsspelen’.
Vijf studenten van Hogeschool Zeeland hebben vanuit de opleiding de opdracht gekregen om een activiteit voor ons te organiseren. De sport- en speldag is enorm leerzaam voor zowel de studenten als de bewoners. Voor de studenten is het een mooie kans om kennis te maken met de doelgroep jongeren en jongvolwassenen met autisme. Voor de bewoners is het een uitdaging om contact aan te gaan met onbekenden, samen te werken met medebewoners en te ervaren dat iets wat afwijkt van het normale dagritme leuk kan zijn.
Na een bezoek aan boerderij waarop de studenten met de bewoners hebben kennisgemaakt en nagedacht over het programma, zijn de dames aan de slag gegaan met het uitdenken van een uitdagend, maar toch laagdrempelig middagprogramma.
De creativiteit van de studenten werd op de proef gesteld: het regende! Dit mocht de pret niet drukken. Binnen werd alles oranje versierd en na een korte uitleg mochten de bewoners hun behendigheid laten zien bij de onderdelen koekhappen, kroonestafette, sinaasappeltrekken, ballonnen hooghouden, spijkerpoepen en het visueel geheugenspel. Er werd fanatiek meegedaan en sommige onderdelen werden zelfs meerdere keren gedaan.
Halverwege de middag hebben we met elkaar wat gedronken. Inmiddels was het droog geworden en kon de middag buiten worden afgesloten met flessenvoetbal.
Alle bewoners kregen na de activiteiten een oorkonde voor hun actieve deelname. Het was een geslaagde middag!

Bewoners aan het woord
Christiaan: Ik vond het een gezellige middag met een leuk thema en leuke spelletjes. Ik vond het visueel geheugenspel het leukst, omdat ik erachter ben gekomen dat ik toch dingen kan onthouden. Ook koekhappen ontbrak niet. De afsluiter flessenvoetbal was lekker sportief.
Daniël: Het thema koningsspelen vond ik erg leuk. Spijkerpoepen en het visueel geheugenspel waren mijn favoriete spellen. Ik vond het niet erg dat het binnen was, omdat ik daardoor meer overzicht had.


 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.