2018: Sportdag

Op woensdag 16 mei is er weer een jaarlijkse sportdag georganiseerd door een groep SPH-studenten van Hogeschool Zeeland. Het doel van deze dag is het bezorgen van een actieve en ontspannen middag aan de bewoners van De Goede Zorg. Daarnaast is het voor de studenten een mooie gelegenheid om te leren omgaan met de doelgroep. Het is hierbij belangrijk dat de bewoners gemotiveerd worden, maar geen druk ervaren. De activiteiten moeten zowel uitdagend als laagdrempelig zijn. Het thema van de sportdag was Pokémon. Met alle activiteiten konden de bewoners een puzzelstuk winnen, waar uiteindelijk een puzzel van gelegd moest worden. Er kwamen allerlei activiteiten aan bod: met een parachute een bal besturen, estafette, koekhappen, pittenzak gooien, flesvoetbal en bowlen. Halverwege de middag was er tijd voor een ijsje en kon iedereen even energie opdoen voor de laatste activiteiten. Alle bewoners die deelnamen aan de sportdag deden hun uiterste best. De studenten gaven aan dat ze rekening met elkaar hielden en samenwerkten. Aan het einde van de middag was iedereen moe maar voldaan. Het was weer geslaagd!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.