2016: De Goede Zorg appelsap

 

Najaar 2016 – één van de leuke najaarsactiviteiten is het plukken van al het fruit. Het was een erg goede oogst op de boerderij, van stoofperen tot lekkere appels. Naast de lekkere appelmoes die we er van kunnen maken hebben we dit jaar ook iets anders geprobeerd. We zijn naar de appelpers geweest in Zoelen. Dit was een hele belevenis. De hele bus werd volgeladen met verse appels. Twee enorme kratten werden gevuld met onze appels, en gingen richting de pers. De appels werden in de pers verhit en tot sap geperst, zonder dat hier iets aan toe werd gevoegd. Daarna werden ze vacuümverpakt in een doos. Met wel meer dan honderd liter sap reden we terug naar de boerderij. Het komende jaar kunnen we op de boerderij dus zeker   genieten van onze eigen gezonde appelsap!

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.